Noedels met oosters gekruide kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met oosters gekruide kippendij

Noedels met oosters gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Labels:
Toegankelijk
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Knoflookteen

120 gram

Oosters gekruide kippendijstukjes

200 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3153 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten101 g
waarvan suikers20 g
Vezels11 g
Eiwitten38 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper (s) 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg groentemix toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Noedels koken
3

Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Voeg ketjap toe naar smaak.