Noedels met oosters gekruide kippendij
Noedels met oosters gekruide kippendij

Noedels met oosters gekruide kippendij

met roerbakgroenten en rode peper

De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Rode peper

½ unit

Knoflookteen

120 g

Oosters gekruide kippendijstukjes

200 g

Chinese groentemix

(May be present Celery)

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

100 g

Noedels

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

1.5 tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3153 kJ
Calories754 kcal
Fat21 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate101 g
Sugar20 g
Dietary Fiber11 g
Protein38 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper (s) 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg groentemix toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Noedels koken
3

Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
4

Verdeel het gerecht over de borden. Voeg ketjap toe naar smaak.