De kippendij is dit recept is gekruid met vijfkruidenpoeder - veel gebruikt in de Chinese en Vietnamese keuken met een combinatie van vijf smaken: zoet, zout, zuur, bitter en pittig.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
¼ unit
Rode peper
½ unit
Knoflookteen
120 g
Oosters gekruide kippendijstukjes
200 g
Chinese groentemix
(May be present Celery)
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
100 g
Noedels
(Contains Gluten)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
1.5 tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel en bak de kippendijreepjes, knoflook en rode peper (s) 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg groentemix toe. Voeg de sojasaus en ketjap toe en bak, afgedekt, 5 - 7 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Breek ondertussen de noedels boven de pan met deksel en kook, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af. Voeg de noedels toe aan de wok en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden. Voeg ketjap toe naar smaak.