Noedels met veggie runderstukjes in pittige saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met veggie runderstukjes in pittige saus

Noedels met veggie runderstukjes in pittige saus

met paksoi, mais en gefrituurde uitjes

Paksoi, met zijn knapperige stelen en zachte bladeren, is een veelzijdige en voedzame groente. Oorspronkelijk afkomstig uit China, wordt het vaak gebruikt in de Aziatische keuken vanwege zijn milde, sappige smaak.

Labels:
Vegan
Allergenen :
Tarwe
Soja
Gerst
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

70 gram

Mais in blik

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Soja, Tarwe, Gerst, Eieren)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3394 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten26.2 g
waarvan verzadigd5.6 g
Koolhydraten106.8 g
waarvan suikers32.6 g
Vezels11.9 g
Eiwitten33.7 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Wok
Pan
Koekenpan
Zeef

Instructies

Noedels koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en bewaar apart.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de ui met de mix van verse gember, knoflook en rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) 1 - 2 minuten.
Veggie rund bakken
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
  • Voeg de stelen toe aan de wok en bak 3 - 4 minuten.
  • Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de veggie runderstukjes 3 - 4 minuten.
  • Voeg de honing toe. Laat 1 minuut inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Laat ondertussen de mais uitlekken en voeg de mais toe aan de wok, samen met de noedels, paksoibladeren, zoete Aziatische saus, sojasaus en ketjap (zie Tip).
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

Gezondheidstip: Als je je zoutinname wilt beperken, gebruik dan hier slechts de helft van de sojasaus. Je kunt later bij het serveren meer toevoegen naar smaak.

Serveren
4
  • Verdeel de noedels over diepe borden. 
  • Leg de veggie runderstukjes erbovenop en garneer met de gefrituurde uitjes.