De Japans gemarineerde kipfiletreepjes in dit recept barsten van de smaken! Cayenne, anijs, kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Kastanjechampignons
½ stuk(s)
Paksoi
100 gram
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
5 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
500 ml
Kippenbouillon
2 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.
Rasp de gember of schil en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.
Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.
Verdeel de soep over de soepkommen.