De Japans gemarineerde kipfiletreepjes in dit recept barsten van de smaken! Cayenne, anijs, kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
125 g
Kastanjechampignons
½ unit
Paksoi
100 g
Japans gemarineerde kipfiletreepjes
100 g
Verse udonnoedels
(Contains Gluten)
5 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
500 milliliters
Kippenbouillon
2 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon.
Rasp de gember of schil en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de kastanjechampignons in plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi grof.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 – 3 minuten op middellaag vuur. Voeg de kipfiletreepjes toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kastanjechampignons en de paksoi toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de bouillon toe aan de wok of soeppan en laat 6 minuten, afgedekt, zachtjes koken. Voeg na 3 minuten de udonnoedels toe.
Voeg 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra sojasaus.
Verdeel de soep over de soepkommen.