Nutri-Score noedels gekookt - Gehaktballetjes in sticky saus met noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nutri-Score noedels gekookt - Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

Nutri-Score noedels gekookt - Gehaktballetjes in sticky saus met noedels

met sperziebonen en taugé

De meest gebruikte variant ketjap is ketjap manis. Wist jij dat manis zoet betekent in het Indonesisch?

Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes met Thaise kruiden

(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ bosje(s)

Bosui

25 gram

Taugé

150 gram

Sperziebonen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

½ gram

Nutri-Score

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2811 kJ
Energie (kcal)672 kcal
Vetten27.5 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers27.9 g
Vezels10.2 g
Eiwitten32.2 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen en noedels.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels en sperziebonen koken
2
  • Kook de sperziebonen in 6 - 8 minuten gaar in de pan met deksel.
  • Voeg in de laatste 3 - 4 minuten de noedels toe en kook mee. Giet daarna af en spoel kort met water.

Weetje: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen. Zo zorgt kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energieker gevoel.

Gehaktballetjes bakken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 3 - 4 minuten goudbruin.
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe aan de gehaktballetjes. Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten. Voeg op het laatste moment het sesamzaad toe.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels met sperziebonen over diepe borden. Schep de gehaktballetjes met saus eroverheen.
  • Garneer met de taugé en het groene gedeelte van de bosui.