NutriScore - Bulgur gekookt - Garnalenspiezen met Mediterraanse bulgursalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
NutriScore - Bulgur gekookt - Garnalenspiezen met Mediterraanse bulgursalade

NutriScore - Bulgur gekookt - Garnalenspiezen met Mediterraanse bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt

Bulgur is gemaakt van gebroken tarwekorrels die eerst gestoomd en gedroogd worden. Het resultaat is een volkoren product vol vezels, ijzer en B-vitaminen.

Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 takje(s)

Verse rozemarijn

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ gram

Nutri-Score

65 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

2.75 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2947 kJ
Energie (kcal)704 kcal
Vetten44.7 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten45.6 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels18.3 g
Eiwitten21.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Snijden en marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Ris de onderste blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd fijn. Laat een paar blaadjes aan de takjes en houd apart. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom de knoflook en garnalen met per persoon: 1 tl oregano en 1/2 el olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt staan.

Voorbereiden
2

Meng in een andere kom per persoon: 1 1/2 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met de helft van de gesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel de aubergineplakken over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de rozemarijnolie. Verdeel de puntpaprika en de ui over een andere bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige rozemarijnolie.

Groenten roosteren
3

Bak de aubergineplakken 18 – 20 minuten in de oven. Keer de plakken na 12 minuten om en zet dan ook de bakplaat met de puntpaprika en ui in de oven.

Koken en mengen
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de overige rozemarijn toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de bulgur toe en roer goed, zodat alle bulgur bedekt is met boter. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon: 1/2 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl oregano, peper en zout.

Garnalenspies maken
5

Spies de garnalen op het rozemarijntakje (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenspiezen en de cherrytomaten samen 3 – 4 minuten. Haal de garnalenspiezen uit de pan. Blus de cherrytomaten af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de tomaten toe aan de bulgur en roer door.

Tip: Lukt het niet de garnalen op het takje te spiezen? Bak ze dan los in de pan.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij. Leg de garnaalspiezen op de borden en garneer met het yoghurtsausje.