In plaats van een traditioneel AVG'tje serveren we gebakken krieltjes en frisse komkommer-appelsalade met de kaasburger van Old Amsterdam. Vast en zeker je nieuwe veggie-favoriet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ stuk(s)
Appel
5 gram
Verse dille & bieslook
20 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
250 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Old Amsterdam kaasburger
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
¼ head
Botersla
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Was de krieltjes en snijd doormidden. Hak de verse kruiden fijn (zie Tip).
Tip: Vind je dille niet lekker of eten er kinderen mee? Houd dan de dille apart en snijd alleen de bieslook fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in blokjes. Schil of was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Scheur de bladeren van de botersla grof.
Meng in een saladekom de verse kruiden, de helft van de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Meng de appel, komkommerblokjes en botersla in de saladekom door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de Old Amsterdam kaasburger in 2 - 3 minuten per kant goudbruin.
Leg 1 Old Amsterdam kaasburger op elk bord. Serveer met de gebakken krieltjes, de komkommer-appelsalade en de overige mayonaise.