Oost-Afrikaanse curry met kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oost-Afrikaanse curry met kippendij

Oost-Afrikaanse curry met kippendij

met chapati, zoete aardappel en paprika

Dit gerecht is geïnspireerd op Keniaanse kuku paka - een kokoscurry met kip (kuku in het Swahili) gekruid met gember en komijnzaad.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door sperziebonen.

Allergenen :
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Rode peper

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Kippendijreepjes

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Zoete aardappel

45 gram

Witte langgraanrijst

90 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Chapati

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3339 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers16 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Staafmixer
Hoge kom
Pan met deksel
Kom
Wok of hapjespan
Deksel
Koekenpan

Instructies

Currypasta maken
1

Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaten in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/4 rode peper in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaten en rode peper (s) met per persoon 1 tl komijn. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.

Kip marineren
2

Leg de kippendijreepjes in een kom en meng er 1/3 van de currypasta doorheen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Curry fruiten
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de sperziebonen, zoete aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak deze 4 - 5 minuten mee. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Currysaus maken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat 10 - 12 minuten op middel vuur, afgedekt, pruttelen. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Chapati verwarmen
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm de chapati 1 minuut per kant.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Serveer met de chapati.