Oost-Afrikaanse curry met kippendij
Oost-Afrikaanse curry met kippendij

Oost-Afrikaanse curry met kippendij

met chapati, zoete aardappel en paprika

Dit gerecht is geïnspireerd op Keniaanse kuku paka - een kokoscurry met kip (kuku in het Swahili) gekruid met gember en komijnzaad.

Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door sperziebonen.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 cm

Verse gember

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

1.5 unit

Tomaat

¼ unit

Rode peper

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

100 g

Kippendijreepjes

75 g

Sperziebonen

½ unit

Zoete aardappel

45 g

Witte langgraanrijst

90 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Chapati

(Contains Gluten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

¼ unit

Kippenbouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories798 kcal
Energy (kJ)3339 kJ
Fat36 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate85 g
Sugar16 g
Dietary Fiber9 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stick Blender
High-Sided Bowl
Pan with Lid
Bowl
Wok or sautépan
Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Currypasta maken
1

Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaten in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/4 rode peper in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaten en rode peper (s) met per persoon 1 tl komijn. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.

Kip marineren
2

Leg de kippendijreepjes in een kom en meng er 1/3 van de currypasta doorheen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Curry fruiten
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de sperziebonen, zoete aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak deze 4 - 5 minuten mee. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Currysaus maken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat 10 - 12 minuten op middel vuur, afgedekt, pruttelen. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Chapati verwarmen
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm de chapati 1 minuut per kant.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Serveer met de chapati.