Dit gerecht is geïnspireerd op Keniaanse kuku paka - een kokoscurry met kip (kuku in het Swahili) gekruid met gember en komijnzaad.
Door beperkingen in de leveringen is de paprika in dit recept vervangen door sperziebonen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 cm
Verse gember
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
1.5 unit
Tomaat
¼ unit
Rode peper
1 teaspoon
Gemalen komijnzaad
100 g
Kippendijreepjes
75 g
Sperziebonen
½ unit
Zoete aardappel
45 g
Witte langgraanrijst
90 milliliters
Kokosmelk
½ unit
Chapati
(Contains Gluten)
½ tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Kippenbouillonblokje
to taste
Peper en zout
Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaten in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/4 rode peper in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaten en rode peper (s) met per persoon 1 tl komijn. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.
Leg de kippendijreepjes in een kom en meng er 1/3 van de currypasta doorheen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de sperziebonen, zoete aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak deze 4 - 5 minuten mee. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat 10 - 12 minuten op middel vuur, afgedekt, pruttelen. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm de chapati 1 minuut per kant.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Serveer met de chapati.