Dit gerecht is geïnspireerd op Keniaanse kuku paka - een kokoscurry met kip (kuku in het Swahili) gekruid met gember en komijnzaad.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1.5 stuk(s)
Tomaat
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Afrikaanse kruidenmix
100 gram
Kippendijreepjes
½ stuk(s)
Paprika
75 gram
Zoete aardappel
45 gram
Witte langgraanrijst
90 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Chapati
¼ stuk(s)
Zoutarm kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaten in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/4 rode peper in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaten en rode peper met per persoon 1/2 zakje Afrikaanse kruiden. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.
Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Leg de kippendijreepjes in een kom en meng er 1/3 van de currypasta doorheen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de paprikablokjes, zoete aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak deze 4 - 5 minuten mee. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.
Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat 10 - 12 minuten op middelmatig vuur, afgedekt, pruttelen. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm de chapati 1 minuut per kant.
Tip: De chapati in jouw box is speciaal voor ons gemaakt met meer volkorenmeel en minder zout. Dit maakt de chapati rijk aan kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2. Het resultaat is lekker én voedzaam.
Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Serveer met de chapati.