Oost-Afrikaanse curry met kippendij
Oost-Afrikaanse curry met kippendij

Oost-Afrikaanse curry met kippendij

met zoete aardappel, chapati en paprika

Dit gerecht is geïnspireerd op Keniaanse kuku paka - een kokoscurry met kip (kuku in het Swahili) gekruid met gember en komijnzaad.

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

1.5 piece

Tomato

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

African-inspired spice mix

100 g

Chicken thigh strips

½ piece

Bell pepper

75 g

Sweet potato

45 g

White long grain rice

90 milliliters

Coconut milk

½ piece

Chapati

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories803 kcal
Energy (kJ)3361 kJ
Fat36 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate86 g
Sugar16 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

High-Sided Bowl
Stick Blender
Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Currypasta maken
1

Snijd de gember, knoflookteen, ui en tomaten in grove stukken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd per persoon 1/4 rode peper in grove stukken. Meng in een hoge kom de gember, knoflook, ui, tomaten en rode peper met per persoon 1/2 zakje Afrikaanse kruiden. Mix met een staafmixer alle ingrediënten tot een pasta.

Tip: Let op, de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig, of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Kip marineren
2

Leg de kippendijreepjes in een kom en meng er 1/3 van de currypasta doorheen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de overige currypasta toe en fruit al roerend 4 - 5 minuten. Voeg de paprikablokjes, zoete aardappelblokjes en de kippendijreepjes toe en bak deze 4 - 5 minuten mee. Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

Currysaus maken
4

Voeg vervolgens de kokosmelk en 1/4 kippenbouillonblokje per persoon toe aan de wok of hapjespan en laat 10 - 12 minuten op middelmatig vuur, afgedekt, pruttelen. Haal de laatste 7 minuten het deksel van de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Chapati verwarmen
5

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm de chapati 1 minuut per kant.

Tip: De chapati in jouw box is speciaal voor ons gemaakt met meer volkorenmeel en minder zout. Dit maakt de chapati rijk aan kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1 en B2. Het resultaat is lekker én voedzaam.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erbovenop. Serveer met de chapati.