De naam ‘choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, omdat het familie is van de mosterdplant!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten, Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ stuk(s)
Limoen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
100 gram
Amchoi
50 gram
Sugarsnaps
5 gram
Verse koriander
25 gram
Vegetarische kroepoek
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisin. Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik.
Snijd 1/4 rode peper per persoon heel fijn. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de limoen in 8 partjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, rode peper en puntpaprika 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de sugarsnaps en de stelen van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Voeg hierna de vissaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de undonnoedels en de bladeren van de amchoi toe, roer ze door de curry en kook nog 3 minuten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.
Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaasplakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenpartjes. Serveer met de kroepoek.