De naam ‘choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, omdat het familie is van de mosterdplant!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Fresh udon noodles
(Contains Gluten, Wheat)
1 piece
Pork tenderloin
½ piece
Onion
10 milliliters
Fish sauce
(Contains Fish)
¼ piece
Lime
¼ piece
Red chili pepper
½ sachet(s)
Green curry spices
90 milliliters
Coconut milk
25 g
Hoisin sauce
(Contains Soy, Wheat, Sesame)
100 g
Am choi
50 g
Sugar snap peas
5 g
Fresh coriander
25 g
Vegetarian krupuk
½ piece
Romano pepper
1 tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
[Reduced salt] ketjap manis
to taste
Salt and pepper
Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisin. Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik.
Snijd 1/4 rode peper per persoon heel fijn. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de limoen in 8 partjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, rode peper en puntpaprika 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut.
Voeg vervolgens de sugarsnaps en de stelen van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Voeg hierna de vissaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de undonnoedels en de bladeren van de amchoi toe, roer ze door de curry en kook nog 3 minuten.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.
Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaasplakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenpartjes. Serveer met de kroepoek.