Oost-Aziatische stijl curry met gemarineerde varkenshaas
Oost-Aziatische stijl curry met gemarineerde varkenshaas

Oost-Aziatische stijl curry met gemarineerde varkenshaas

met verse udonnoedels, amchoi, sugarsnaps en kroepoek

De naam ‘choi’ betekent ‘groente’ in het Chinees. Amchoi is een beetje bitter en licht pittig - dat laatste is niet zo gek, omdat het familie is van de mosterdplant!

Allergens:
Gluten
Wheat
Fish
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Fresh udon noodles

(Contains Gluten, Wheat)

1 piece

Pork tenderloin

½ piece

Onion

10 milliliters

Fish sauce

(Contains Fish)

¼ piece

Lime

¼ piece

Red chili pepper

½ sachet(s)

Green curry spices

90 milliliters

Coconut milk

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

100 g

Am choi

50 g

Sugar snap peas

5 g

Fresh coriander

25 g

Vegetarian krupuk

½ piece

Romano pepper

Not included in your delivery

1 tablespoon

Sunflower oil

½ tablespoon

[Reduced salt] ketjap manis

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories820 kcal
Energy (kJ)3432 kJ
Fat39 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate73 g
Sugar23 g
Dietary Fiber6 g
Protein42 g
Salt6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Varkenshaas marineren
1

Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisin. Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik.

Voorbereiden
2

Snijd 1/4 rode peper per persoon heel fijn. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de amchoi, snijd zowel de stelen als het blad van de amchoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de limoen in 8 partjes.

Smaakmakers bakken
3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, rode peper en puntpaprika 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut.

Curry maken
4

Voeg vervolgens de sugarsnaps en de stelen van de amchoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper. Voeg hierna de vissaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Roer goed door elkaar. Voeg de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Voeg de undonnoedels en de bladeren van de amchoi toe, roer ze door de curry en kook nog 3 minuten.

Vlees bakken
5

Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas zonder marinade 5 - 7 minuten rondom bruin, of tot ze gaar is. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in fijne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaasplakken op de curry. Garneer met de koriander en de eventueel overige limoenpartjes. Serveer met de kroepoek.