Nieuw ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnaaltjes, gevangen in de Noordzee.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Tarwe)
1 stuk(s)
Varkenshaas
(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Vissaus
(Bevat Vis)
¼ stuk(s)
Limoen
¼ stuk(s)
Rode peper
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Paksoi
50 gram
Sugarsnaps
5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
30 gram
Kroepoek met Noordzeegarnalen
(Bevat Schaaldieren Kan bevatten Weekdieren, Vis)
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisinsaus (zie Tip). Meng de marinade goed met de varkenshaas en laat staan tot gebruik.
Tip: Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door sojasaus.
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd beide in dunne repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de limoen in 8 partjes.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, rode peper en puntpaprika 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg vervolgens de sugarsnaps en de stelen van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.
Voeg hierna de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe (zie Tip). Roer goed door. Voeg de kokosmelk en 75 ml water per persoon toe en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer de udonnoedels en de bladeren van de paksoi door de curry en kook nog 3 minuten.
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de curry toe.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg als laatste de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.
Snijd de varkenshaas in dunne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Verdeel de curry met noedels en groenten over diepe borden. Serveer de varkenshaas op de curry. Garneer met de koriander. Serveer met de kroepoek en de eventuele overige limoenpartjes.