Paksoi is een Aziatische groente met knapperige witte stengels en sappige donkergroene bladeren. De groene bladeren moeten minder lang in de pan, zodat de vitamines behouden blijven. In 100 gram paksoi zit al meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
⅓ stuk(s)
Peen
⅓ stuk(s)
Paksoi
0.13 stuk(s)
Limoen
100 gram
Biefstukreepjes
200 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
1 stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
15 gram
Gezouten cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
¼ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de peen in dunne plakken en de paksoi klein. Houd het witte deel apart van het groene deel. Pers het sap van de limoen uit.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukpuntjes 2 minuten. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en roerbak de knoflook, rode peper, gember en peen 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de witte delen van de paksoi toe, zet het vuur hoog en roerbak 3 minuten. Voeg het groene deel van de paksoi, de udonnoedels en sojasaus toe en roerbak nog 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de biefstukpuntjes, inclusief het bakvocht, toe en verdeel het gerecht over de borden.
Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap en garneer met de cashewnoten.
Tip! Heb je sesamolie in huis? Vervang de zonnebloemolie dan door sesamolie voor een extra Oosterse smaak.