Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox

De spruiten uit dit snelle Oosterse gerecht komen van Hollandse bodem en de biefstukreepjes van het Hollandse weiderund. Wist je dat spruiten heel gezond zijn? Met de hoeveelheid die je per persoon gebruikt in dit gerecht heb je genoeg vitamine C voor 6 dagen en krijg je een fikse dosis foliumzuur en vezels binnen!

Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ cm

Verse gember

250 gram

Spruiten

100 gram

Biefstukreepjes

70 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

50 gram

Peultjes

1.5 stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)649 kcal
Energie (kJ)2715 kJ
Vetten15 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten40 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Mes
Aluminiumfolie

Instructies

Verwijder van de spruiten de buitenste bladeren en snijd doormidden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder van de spruiten de lelijke buitenste bladeren en snijd doormidden.

Laat de biefstukreepjes afgedekt met aluminiumfolie rusten
2

Verhit de roomboter in een wok en roerbak de biefstukreepjes 2 minuten. Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok en bak de gember en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager, schenk 2 el water in de pan en laat afgedekt 5 minuten bakken.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Zet het vuur onder de spruiten hoog en voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe. Roerbak de groenten 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de noedels en de biefstukreepjes
6

Voeg de noedels en de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, bij de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Het is niet nodig om de steelaanzet van de spruiten te verwijderen. Dit kun je namelijk gewoon eten!