Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes
Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Oosterse biefstukreepjes met Hollandse spruitjes

Extra in de 5-maaltijdenbox

De spruiten uit dit snelle Oosterse gerecht komen van Hollandse bodem en de biefstukreepjes van het Hollandse weiderund. Wist je dat spruiten heel gezond zijn? Met de hoeveelheid die je per persoon gebruikt in dit gerecht heb je genoeg vitamine C voor 6 dagen en krijg je een fikse dosis foliumzuur en vezels binnen!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

250 g

Spruiten

100 g

Biefstukreepjes

70 g

Noedels

(Contains Gluten)

50 g

Peultjes

1.5 unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories649 kcal
Energy (kJ)2715 kJ
Fat15 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate83 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein40 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife
Aluminum Foil

Cooking Steps

Verwijder van de spruiten de buitenste bladeren en snijd doormidden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder van de spruiten de lelijke buitenste bladeren en snijd doormidden.

Laat de biefstukreepjes afgedekt met aluminiumfolie rusten
2

Verhit de roomboter in een wok en roerbak de biefstukreepjes 2 minuten. Haal uit de pan en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

3

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok en bak de gember en spruiten 1 minuut op middelhoog vuur. Zet het vuur iets lager, schenk 2 el water in de pan en laat afgedekt 5 minuten bakken.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, in 3 minuten gaar. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Zet het vuur onder de spruiten hoog en voeg de peultjes, sojasaus, witte wijnazijn en honing toe. Roerbak de groenten 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de noedels en de biefstukreepjes
6

Voeg de noedels en de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, bij de groenten en verhit nog 1 minuut.

7

Verdeel het gerecht over de borden.

Tip! Het is niet nodig om de steelaanzet van de spruiten te verwijderen. Dit kun je namelijk gewoon eten!