Dit Oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Dit komt door de sper-zieboontjes te bakken, zodat ze extra krokant worden. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember en een heerlijke sesamsmaak door de zaadjes en de olie.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
200 gram
Sperziebonen
½ blik(ken)
Tofu
(Bevat Soja)
5 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
15 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Boekweitnoedels
(Bevat Gluten)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Wittewijnazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperzie-bonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper