Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu
Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu

Oosterse boekweitnoedels met sperziebonen en tofu

Dit Oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Dit komt door de sper-zieboontjes te bakken, zodat ze extra krokant worden. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember en een heerlijke sesamsmaak door de zaadjes en de olie.

Allergens:
Soy
Sesame
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 g

Sperziebonen

½ can

Tofu

(Contains Soy)

5 g

Sesamzaad

(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

75 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

5 milliliters

Sesamolie

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories691 kcal
Energy (kJ)2891 kJ
Fat31 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate63 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperzie-bonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper