Dit Oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Dit komt door de sper-zieboontjes te bakken, zodat ze extra krokant worden. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember en een heerlijke sesamsmaak door de zaadjes en de olie.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Rode peper
1 cm
Verse gember
200 g
Sperziebonen
½ can
Tofu
(Contains Soy)
5 g
Sesamzaad
(Contains Sesame May be present Tree nuts, Peanuts)
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
75 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
5 milliliters
Sesamolie
(Contains Sesame)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Wittewijnazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperzie-bonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.
Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper