Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen

Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen

Boekweitnoedels zijn Japanse, dunne noedels gemaakt van boekweitmeel. Ze lijken een beetje op volkoren spaghetti, maar hebben een iets kruidige en nootachtige smaak. In Japan wordt noedelsoep gegeten met een gekookt eitje erop. De paksoi komt van Hollandse bodem.

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Eieren
Gluten
Soja
Pinda's
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Limoen

½ tl

Gemalen citroengras

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

50 gram

Boekweitnoedels

(Bevat Gluten)

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

20 gram

Gezouten cashewnoten

(Bevat Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

500 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)562 kcal
Energie (kJ)2351 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote pan
Pan met deksel

Instructies

Snijd de paksoi fijn.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paksoi klein en houd het witte deel apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de limoen uit.

Roerbak de groenten.
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, paprika en sereh toe en roerbak 2 minuten.

3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Voeg de bouillon toe aan de soeppan.
4

Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveer de soep, eet smakelijk!
5

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer het op de soep. Bestrooi met de cashewnoten.