Boekweitnoedels zijn Japanse, dunne noedels gemaakt van boekweitmeel. Ze lijken een beetje op volkoren spaghetti, maar hebben een iets kruidige en nootachtige smaak. In Japan wordt noedelsoep gegeten met een gekookt eitje erop. De paksoi komt van Hollandse bodem.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Verse gember
¼ unit
Rode peper
½ unit
Paksoi
½ unit
Gele paprika
¼ unit
Limoen
½ teaspoon
Gemalen citroengras
2 unit
Ei
(Contains Egg)
50 g
Boekweitnoedels
(Contains Gluten)
15 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
20 g
Gezouten cashewnoten
(Contains Peanuts, Tree nuts)
500 milliliters
Groentebouillon
½ tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paksoi klein en houd het witte deel apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de limoen uit.
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, paprika en sereh toe en roerbak 2 minuten.
Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.
Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer het op de soep. Bestrooi met de cashewnoten.