Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen
Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen

Oosterse heldere noedelsoep met paksoi, cashewnoten en limoen

Boekweitnoedels zijn Japanse, dunne noedels gemaakt van boekweitmeel. Ze lijken een beetje op volkoren spaghetti, maar hebben een iets kruidige en nootachtige smaak. In Japan wordt noedelsoep gegeten met een gekookt eitje erop. De paksoi komt van Hollandse bodem.

Allergens:
Egg
Gluten
Soy
Peanuts
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Verse gember

¼ unit

Rode peper

½ unit

Paksoi

½ unit

Gele paprika

¼ unit

Limoen

½ teaspoon

Gemalen citroengras

2 unit

Ei

(Contains Egg)

50 g

Boekweitnoedels

(Contains Gluten)

15 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories562 kcal
Energy (kJ)2351 kJ
Fat27 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate47 g
Sugar0 g
Dietary Fiber6 g
Protein30 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Pan with Lid

Cooking Steps

Snijd de paksoi fijn.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de paksoi klein en houd het witte deel apart van de groene bladeren. Snijd de paprika in blokjes en pers de limoen uit.

Roerbak de groenten.
2

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg het witte gedeelte van de paksoi, paprika en sereh toe en roerbak 2 minuten.

3

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Voeg de bouillon toe aan de soeppan.
4

Voeg de bouillon en 100 ml water per persoon toe aan de soeppan en breng aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 6 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de noedels toe. Voeg in de laatste minuut het groen van de paksoi toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveer de soep, eet smakelijk!
5

Verdeel de noedelsoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer het op de soep. Bestrooi met de cashewnoten.