topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse noedelsoep

Oosterse noedelsoep

Met gepelde garnalen

De noedels in dit gerecht heten glasnoedels. Normaal worden die gemaakt van tarwe maar de jouwe werden gemaakt van bonen. Dit gerecht is dus volledig glutenvrij! De groene currypasta brengt de soep op smaak en geeft, samen met de kokosmelk, een Oosterse toets aan het gerecht.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Peen

75 ml

Kokosmelk

20 gram

Groene currypasta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Glasnoedels

75 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)562 kcal
Energie (kJ)2351 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten16 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Grote pan
Pan met deksel
Staafmixer

Instructies

Snijd de peen in dunne plakken.
1

Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Snipper de ui en snijd de peen in dunne plakken. Giet de kokosmelk in een kom en roer los met een vork.

Voeg de kokosmelk en het kokende water toe.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de peen en currypasta toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de kokosmelk en het kokende water toe, verkruimel het bouillonlokje boven de pan, dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

3

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de glasnoedels.

Voeg de garnalen toe.
4

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Zet de soep terug op laag vuur, voeg de garnalen toe en laat, afgedekt, 3 minuten koken.

5

Kook ondertussen de glasnoedels 2 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en besprenkel de glasnoedels met de overige zonnebloemolie om kleven te voorkomen.

6

Scheur de spinazie klein, voeg toe aan de soep en laat al roerende slinken.

Verdeel de glasnoedels over de soepkommen.
7

Verdeel de glasnoedels over de soepkommen, maar houd een klein gedeelte achter voor garnering. Schenk de soep erover en garneer met de overige glasnoedels.