Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het niet rauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
⅕ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Bloemkool
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Gemalen citroengras
150 ml
Kokosmelk
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
½ tl
Kerriepoeder
(Bevat Selderij, Mosterd)
50 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
½ stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
300 ml
Groentebouillon
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne blokjes.
Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).
Zorg dat de eieren net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool en venkel toe en roerbak 1 minuut.
Voeg het citroengras, de kokosmelk, currykruiden en bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe aan de soep en breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.
Haal het citroengras uit de soep en verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer samen met de soep.