Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s

Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s

Azië op je bord door de smaken van limoen, gember en rode peper

gebruikt worden als basis voor een zomerse salade. In deze salade meng je veel groenten met elkaar. De Oosterse dressing maak je van limoen, gember, rode peper en sojasaus.

Allergenen :
Gluten
Soja
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Rode paprika

75 gram

Gele cherrytomaten

¼ stuk(s)

Mango

30 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

5 stuk(s)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)702 kcal
Energie (kJ)2937 kJ
Vetten29 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten17 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Kom

Instructies

1

Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de gember en rode peper fijn.
2

Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Maak een dressing.
3

Maak in een kom de dressing van sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, de rode peper, gember, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.

Meng de groenten in de saladekom.
4

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.

5

Hak de pinda’s grof en snijd de bieslook klein.

6

Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda’s en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.