gebruikt worden als basis voor een zomerse salade. In deze salade meng je veel groenten met elkaar. De Oosterse dressing maak je van limoen, gember, rode peper en sojasaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
85 gram
Zilvervliesrijst
¼ cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
¼ stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode paprika
75 gram
Gele cherrytomaten
¼ stuk(s)
Mango
30 gram
Pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
5 stuk(s)
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 el
Zonnebloemolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Maak in een kom de dressing van sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, de rode peper, gember, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.
Hak de pinda’s grof en snijd de bieslook klein.
Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda’s en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.