Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s
Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s

Oosterse rijstsalade met paprika, mango en pinda’s

Azië op je bord door de smaken van limoen, gember en rode peper

gebruikt worden als basis voor een zomerse salade. In deze salade meng je veel groenten met elkaar. De Oosterse dressing maak je van limoen, gember, rode peper en sojasaus.

Allergens:
Gluten
Soy
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Zilvervliesrijst

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

¼ unit

Limoen

½ unit

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

¼ unit

Komkommer

½ unit

Rode paprika

75 g

Gele cherrytomaten

¼ unit

Mango

30 g

Pinda's

(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

5 unit

Verse bieslook

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories702 kcal
Energy (kJ)2937 kJ
Fat29 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate89 g
Sugar0 g
Dietary Fiber10 g
Protein17 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de gember en rode peper fijn.
2

Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

Maak een dressing.
3

Maak in een kom de dressing van sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, de rode peper, gember, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.

Meng de groenten in de saladekom.
4

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.

5

Hak de pinda’s grof en snijd de bieslook klein.

6

Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda’s en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.