gebruikt worden als basis voor een zomerse salade. In deze salade meng je veel groenten met elkaar. De Oosterse dressing maak je van limoen, gember, rode peper en sojasaus.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Zilvervliesrijst
¼ cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
¼ unit
Limoen
½ unit
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
¼ unit
Komkommer
½ unit
Rode paprika
75 g
Gele cherrytomaten
¼ unit
Mango
30 g
Pinda's
(Contains Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)
5 unit
Verse bieslook
(May be present Celery)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 15 – 20 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Schil ondertussen de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.
Maak in een kom de dressing van sojasaus, een ½ el limoensap per persoon, een ½ tl limoenrasp per persoon, de rode peper, gember, zonnebloemolie, honing en 1 tl kokend water van de rijst.
Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de cherrytomaten doormidden en de mango in blokjes. Meng dit in een saladekom.
Hak de pinda’s grof en snijd de bieslook klein.
Voeg de rijst, de dressing, het grootste deel van de pinda’s en het grootste deel van de bieslook toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige bieslook en pinda’s.