Platbrood en gekruid vlees vormen een smakelijke combinatie. Van Mexicaanse burrito's tot Turkse pizza of een broodje shoarma – allemaal gerechten waarmee je heerlijk het weekend kunt vieren. Of jezelf verwennen op een doordeweekse dag natuurlijk! We hebben in dit gerecht gekozen voor kalkoenshoarma, wat een stuk magerder is dan bijvoorbeeld lamsvlees.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Turkse groene peper
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Rode ui
120 gram
Kalkoenshoarma
0.13 stuk(s)
IJsbergsla
2 stuk(s)
Wit platbrood
(Bevat Gluten)
50 gram
Aïoli
(Bevat Eieren, Mosterd Kan bevatten Weekdieren, Schaaldieren, Gluten, Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Selderij, Vis, Lupine, Sesamzaad)
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
• Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene pepers en van de rode paprika. Snijd beide in kleine blokjes. • Snipper de rode ui.
• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Turkse groene peper, de paprika en de rode ui 3 minuten. • Voeg de kalkoenshoarma en de overige roomboter toe aan de hapjespan en bak samen nog 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
• Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes en meng in een kom met de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout. • Verdeel de ijsbergsla over de platbroden en schep de shoarma en groenten erop. Garneer met de aïoli en rol de tortilla's op.
• Verdeel de platbroden met shoarma over de borden.