Opgerold platbrood met kalkoenshoarma
Opgerold platbrood met kalkoenshoarma

Opgerold platbrood met kalkoenshoarma

Met Turkse groene pepers, ijsbergsla en aïoli

Platbrood en gekruid vlees vormen een smakelijke combinatie. Van Mexicaanse burrito's tot Turkse pizza of een broodje shoarma – allemaal gerechten waarmee je heerlijk het weekend kunt vieren. Of jezelf verwennen op een doordeweekse dag natuurlijk! We hebben in dit gerecht gekozen voor kalkoenshoarma, wat een stuk magerder is dan bijvoorbeeld lamsvlees.

Allergens:
Gluten
Egg
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

2 unit

Turkse groene peper

½ unit

Rode paprika

½ unit

Rode ui

120 g

Kalkoenshoarma

0.13 unit

IJsbergsla

2 unit

Wit platbrood

(Contains Gluten)

50 g

Aïoli

(Contains Egg, Mustard May be present Mollusques, Crustaceans, Gluten, Gluten, Milk, Soy, Celery, Fish, Lupin, Sesame)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3975 kJ
Calories950 kcal
Fat55 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate78 g
Sugar10 g
Dietary Fiber9 g
Protein34 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

• Verwijder de zaadlijsten van de Turkse groene pepers en van de rode paprika. Snijd beide in kleine blokjes. • Snipper de rode ui.

Bakken
2

• Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de Turkse groene peper, de paprika en de rode ui 3 minuten. • Voeg de kalkoenshoarma en de overige roomboter toe aan de hapjespan en bak samen nog 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Beleggen
3

• Snijd ondertussen de ijsbergsla in smalle reepjes en meng in een kom met de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout. • Verdeel de ijsbergsla over de platbroden en schep de shoarma en groenten erop. Garneer met de aïoli en rol de tortilla's op.

Serveren
4

• Verdeel de platbroden met shoarma over de borden.