Oranje groenten-pindasoep met ei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oranje groenten-pindasoep met ei

Oranje groenten-pindasoep met ei

met volkoren pitabroodjes

Dit is een heerlijke soep van oranje groenten en smeuïge, hartige pindakaas, die beide uitstekend combineren met de knalgele currykruiden. Je serveert de soep met een gekookt eitje en volkoren pitabroodjes om in de soep te dopen.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Familie
Allergenen :
Selderij
Mosterd
Eieren
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Peen

2 stuk(s)

Bosui

150 gram

Pompoenblokjes

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat Gluten)

1 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

¾ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2736 kJ
Energie (kcal)654 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd5.3 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels17 g
Eiwitten24 g
Zout5.8 g

Instructies

Peen snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden, of maak bij stap 5 gebruik van een broodrooster om de pitabroodjes af te bakken. Kook 400 ml water per persoon voor de soep. Pers of snijd de knoflook fijn en snijd de peen in plakken.

Lente-ui snijden
2

Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd van het groene gedeelte 1 el per persoon apart voor de garnering.

Bakken en koken
3

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en bak de knoflook, peen, pompoenblokjes, currykruiden en de overige lente-ui 1 minuut op middellaag vuur (zie tip). Voeg vervolgens 300 ml kokend water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng afgedekt aan de kook. Laat de soep 14 – 16 minuten zachtjes koken.

Ei koken
4

Breng ondertussen het ei aan de kook in een steelpan met deksel en kook het ei, afgedekt, in 6 – 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water. Pel het ei en snijd het doormidden.

Soep pureren
5

Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met een beetje water en bestrooi eventueel met wat overgebleven currykruiden. Bak de pitabroodjes 2 – 3 minuten in de oven of rooster ze in een broodrooster. Haal de soep van het vuur, voeg de pindakaas toe en pureer met een staafmixer. Voeg extra kokend water toe als je de soep wilt verdunnen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over de soepkommen, leg het ei in de soep en garneer met de achtergehouden groene delen van de lente-ui. Serveer met de pitabroodjes.