Orecchiette met een zelfgemaakte vegan pesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orecchiette met een zelfgemaakte vegan pesto

Orecchiette met een zelfgemaakte vegan pesto

met witte courgette en gemengde tomatensalade

Schelpjes, tongetjes, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent orecchiette denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Vegan

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

10 gram

Vers basilicum

10 gram

Cashewnoten

½ stuk(s)

Witte courgette

20 gram

Semi-gedroogde tomaten

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

¼ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ stuk(s)

Vleestomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2.5 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)855 kcal
Energie (kJ)3576 kJ
Vetten46 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers17 g
Vezels5.7 g
Eiwitten17 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hoge kom
Staafmixer
Saladekom
Koekenpan
Serveerschaal

Instructies

Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette. Kook de pasta, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pesto maken
2

Pel de knoflook. Pers de citroen uit. Voeg al het basilicum (takjes en blaadjes), de cashewnoten en de knoflook toe aan een hoge kom met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie en 1 tl citroensap. Breng goed om smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een pesto.

Groenten snijden
3

Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tomatensalade maken
4

Halveer de gekleurde cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve dunne ringen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl balsamicoazijn, 1/4 zakje oregano, peper en zout. Voeg de gekleurde cherrytomaten en de rode ui toe aan de saladekom en meng goed door de dressing. Snijd de vleestomaten in dunne plakken en bewaar apart.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de courgette.

Bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en semi-gedroogde tomaten 3 - 5 minuten. Voeg de gekookte orecchiette en de pesto toe en verwarm het geheel 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Leg de plakken vleestomaat op een groot bord of serveerschaal en serveer de cherrytomatensalade erop.