Schelpjes, tongetjes, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent orecchiette denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
90 gram
Orecchiette
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
10 gram
Vers basilicum
10 gram
Cashewnoten
½ stuk(s)
Witte courgette
20 gram
Semi-gedroogde tomaten
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
¼ stuk(s)
Ui
¼ zakje(s)
Gedroogde oregano
½ stuk(s)
Vleestomaat
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
2.5 el
Extra vierge olijfolie
Kook ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette. Kook de pasta, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Pel de knoflook. Pers de citroen uit. Voeg al het basilicum (takjes en blaadjes), de cashewnoten en de knoflook toe aan een hoge kom met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie en 1 tl citroensap. Breng goed om smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een pesto.
Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Halveer de gekleurde cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve dunne ringen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl balsamicoazijn, 1/4 zakje oregano, peper en zout. Voeg de gekleurde cherrytomaten en de rode ui toe aan de saladekom en meng goed door de dressing. Snijd de vleestomaten in dunne plakken en bewaar apart.
Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de courgette.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en semi-gedroogde tomaten 3 - 5 minuten. Voeg de gekookte orecchiette en de pesto toe en verwarm het geheel 1 minuut.
Verdeel de pasta over de borden. Leg de plakken vleestomaat op een groot bord of serveerschaal en serveer de cherrytomatensalade erop.