Orecchiette met een zelfgemaakte vegan pesto
Orecchiette met een zelfgemaakte vegan pesto

Orecchiette met een zelfgemaakte vegan pesto

met witte courgette en gemengde tomatensalade

Schelpjes, tongetjes, elleboogjes - de Italiaanse benamingen voor pastasoorten komt nooit zomaar uit de lucht vallen. Wat betekent orecchiette denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Plant-Based

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Orecchiette

1 piece

Garlic

½ piece

Lemon

10 g

Fresh basil

10 g

Cashews

½ piece

White courgette

20 g

Semi-dried tomatoes

¼ piece

Red chili pepper

100 g

Multi-coloured cherry tomatoes

¼ piece

Red onion

¼ sachet(s)

Dried oregano

½ piece

Beef tomato

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Balsamic vinegar

2.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

Nutrition Values

Calories855 kcal
Energy (kJ)3576 kJ
Fat46 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate87 g
Sugar17 g
Dietary Fiber5.7 g
Protein17 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
High-Sided Bowl
Stick Blender
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Serving platter

Cooking Steps

Pasta koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de orecchiette. Kook de pasta, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pesto maken
2

Pel de knoflook. Pers de citroen uit. Voeg al het basilicum (takjes en blaadjes), de cashewnoten en de knoflook toe aan een hoge kom met per persoon: 2 el extra vierge olijfolie en 1 tl citroensap. Breng goed om smaak met peper en zout en pureer met een staafmixer tot een pesto.

Groenten snijden
3

Halveer de courgette in de lengte en snijd in repen. Snijd vervolgens in kleine blokjes. Hak de semi-gedroogde tomaten fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Tomatensalade maken
4

Halveer de gekleurde cherrytomaten. Snijd de rode ui in halve dunne ringen. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 2 tl balsamicoazijn, 1/4 zakje oregano, peper en zout. Voeg de gekleurde cherrytomaten en de rode ui toe aan de saladekom en meng goed door de dressing. Snijd de vleestomaten in dunne plakken en bewaar apart.

Tip: Je serveert de rode ui rauw. Houd je hier niet van? Bak de ui dan mee met de courgette.

Bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in koekenpan op middelhoog vuur. Bak de courgette en semi-gedroogde tomaten 3 - 5 minuten. Voeg de gekookte orecchiette en de pesto toe en verwarm het geheel 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Leg de plakken vleestomaat op een groot bord of serveerschaal en serveer de cherrytomatensalade erop.