Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus

Orecchiette met kipgehakt en champignonroomsaus

met spinazie en kaas

Orecchiette is een typische pasta uit Apulië, een regio in Zuid-Italië. De naam hebben ze te danken aan hun vorm, die lijktop kleine oren.

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

75 gram

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Champignons

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3378 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten35.8 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten76.8 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels10.6 g
Eiwitten39.8 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Bereid de paddenstoelenbouillon (zie Tip).
  • Snijd de champignons in kwarten.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Dan kun je ook groentebouillon gebruiken.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Bakken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het kipgehakt 2 – 3 minuten aan en breng  op smaak met peper en zout. Haal het kipgehakt uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe aan de hapjespan. Fruit de knoflook en de ui 1 – 2 minuten.
  • Voeg de champignons toe en bak 4 – 6 minuten.
Saus maken
3
  • Blus de champignons, knoflook en ui af met de paddenstoelenbouillon.
  • Voeg de kookroom en 1 tl mosterd per persoon toe, roer door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg dan het kipgehakt toe en kook de saus nog 4 – 5 minuten op laag vuur.
  • Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de hapjespan en roer door.
Serveren
4
  • Meng de pasta met de saus en voeg eventueel wat extra kookvocht toe. Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de kaas.