Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Met verse citroentijm

Orzo wordt ook wel risoni genoemd, wat in het Italiaans grote rijstkorrel betekent, verwijzend naar de vorm van deze pastasoort. Een belangrijke smaakmaker in dit gerecht is de pecorino, een harde Italiaanse schapenkaas. De naam van de kaas komt dan ook van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. Tijdens de bereiding wordt de kaas regelmatig gezouten met een uitgesproken zilte smaak als resultaat.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Broccoli

1.25 gram

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

15 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

40 gram

Geraspte pecorino

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2770 kJ
Energie (kcal)662 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers7.1 g
Vezels11 g
Eiwitten30 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes en snijd of hak fijn.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Risotto bereiden
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli 6 – 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.