Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Met verse citroentijm

Orzo wordt ook wel risoni genoemd, wat in het Italiaans grote rijstkorrel betekent, verwijzend naar de vorm van deze pastasoort. Een belangrijke smaakmaker in dit gerecht is de pecorino, een harde Italiaanse schapenkaas. De naam van de kaas komt dan ook van het Italiaanse woord voor schaap: pecora. Tijdens de bereiding wordt de kaas regelmatig gezouten met een uitgesproken zilte smaak als resultaat.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

250 g

Broccoli

1.25 g

Verse citroentijm

(May be present Celery)

15 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

40 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2770 kJ
Calories662 kcal
Fat27 g
Saturated Fat10.4 g
Carbohydrate68 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber11 g
Protein30 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de broccoli. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Ris de blaadjes citroentijm van de takjes en snijd of hak fijn.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Risotto bereiden
3

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Broccoli koken
4

Kook ondertussen de broccoli 6 – 8 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

Op smaak brengen
5

Voeg de broccoli en de helft van de pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en overige pecorino.