Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Orzo met courgette, bospaddenstoelenkaas en verse salie

Een Italiaans gerecht met gebakken champignons

De kaasblokjes die je in dit gerecht verwerkt, zijn afkomstig van onze leverancier Kaamps uit Overijssel. In de kaasblokjes zijn onder andere champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, bieslook en kastanje verwerkt. Lees op de achterkant van de extra kaart over de kaasboer die deze bijzondere kaas heeft gemaakt!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

50 gram

Bospaddenstoelenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

3 leaves

Verse salie

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)602 kcal
Energie (kJ)2519 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijd de courgette in blokjes.
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakken en de courgette in blokjes. Snijd of hak de salie fijn.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en salie toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur.

Schenk de bouillon over de orzo.
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om.

Bak de courgette en champignons.
4

Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de courgette en champignons 5 minuten op middelmatig vuur. Schep de courgette, champignons en ⅓ van de bospaddenstoelenkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

5

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige bospaddenstoelenkaas.