De kaasblokjes die je in dit gerecht verwerkt, zijn afkomstig van onze leverancier Kaamps uit Overijssel. In de kaasblokjes zijn onder andere champignons, eekhoorntjesbrood, ringboleet, bieslook en kastanje verwerkt. Lees op de achterkant van de extra kaart over de kaasboer die deze bijzondere kaas heeft gemaakt!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
125 g
Champignons
½ unit
Courgette
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
50 g
Bospaddenstoelenkaas
(Contains Milk)
3 leaves
Verse salie
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Snijd de champignons in plakken en de courgette in blokjes. Snijd of hak de salie fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en salie toe en bak 1 minuut op middelmatig vuur.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog op laag vuur. Schep regelmatig om.
Verhit de overige roomboter in een koekenpan en bak de courgette en champignons 5 minuten op middelmatig vuur. Schep de courgette, champignons en ⅓ van de bospaddenstoelenkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige bospaddenstoelenkaas.