Orzo met courgette, romatrostomaten en gruyère
Orzo met courgette, romatrostomaten en gruyère

Orzo met courgette, romatrostomaten en gruyère

Een zachte en romige maaltijd met zoete tomaten, pittige gruyère en knapperige pijnboompitten. Je roostert de pijnboompitten samen met wat rozemarijn waardoor beide smaken er nog meer uitspringen.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Courgette

125 g

Mini-romatomaten

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

25 g

Geraspte gruyère

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2728 kJ
Calories687 kcal
Fat27 g
Saturated Fat10.9 g
Carbohydrate81 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber8 g
Protein25 g
Salt2.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatrostomaten
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de courgette in halve plakken en halveer de mini-romatrostomaten.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Rooster de pijnboompitten met de rozemarijn
3

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten met de helft van de rozemarijn, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de courgette, knoflook en overige rozemarijn 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de mini-romatrostomaten toe.

Voeg de helft van de gruyère en de groenten toe aan de orzo
5

Voeg de helft van de gruyère en de groenten toe aan de orzo. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère
6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de rozemarijn-pijnboompitten en overige gruyère.