Orzo met geroosterde ratatouille en knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met geroosterde ratatouille en knoflookbrood

Orzo met geroosterde ratatouille en knoflookbrood

met gerookte paprika, witte kaas en vers basilicum

Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Veggie
Allergenen :
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

5 gram

Verse basilicum en oregano

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)665 kcal
Energie (kJ)2782 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten69.2 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels9.4 g
Eiwitten18.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pluk de oreganoblaadjes en hak grof. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Giet af en bewaar apart.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Bak de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. 

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl suiker toe en laat de saus nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje bakken
4

Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 5 – 7 minuten krokant in de oven bij de groenten.

Kruidenkaastopping maken
5

Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Snijd de ciabattahelften in repen. Verdeel de tomatensaus over de borden. Meng de groenten met de orzo en verdeel over de tomatensaus. Besprenkel met de kaas-basilicumtopping en leg het knoflookbrood ernaast.