Orzo met knoflookgarnalen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Amandelnoten
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Courgette

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2595 kJ
Energie (kcal)620 kcal
Vetten17.3 g
waarvan verzadigd2.9 g
Koolhydraten81.3 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels12.6 g
Eiwitten27.7 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Orzo koken
1

Kook ruim water in een pan voor de orzo en kook 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.

Voorbereiden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Pluk de blaadjes van het verse basilicum en de bladpeterselie en snijd samen met de bieslook fijn. Halveer de courgette in de lengte en snijd daarna in blokjes. Snijd de citroen in partjes. 

Garnalen bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten. Voeg de garnalen, de helft van het amandelschaafsel en de helft van de verse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Courgette bakken
4

Haal de garnalen, ui en verse kruiden uit de wok of hapjespan en houd apart. Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten koken op middellaag vuur, of tot de courgette beetgaar is.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik of pak bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente!

Op smaak brengen
5

Voeg de orzo en garnalen met ui toe aan de wok of hapjespan en verhit het geheel nog 1 minuut op hoog vuur. Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan met pasta. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de orzo met het overige amandelschaafsel, de overige verse kruiden en de overige citroenpartjes.