Orzo met knoflookgarnalen en courgette
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Family
Allergens:
Almonds
Wheat
Crustaceans

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

5 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

5 g

Fresh basil, chives & flat leaf parsley

½ piece

Courgette

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

¼ piece

Lemon

80 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Sugar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2576 kJ
Calories616 kcal
Fat17.3 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate81.5 g
Sugar21.8 g
Dietary Fiber12.5 g
Protein27.4 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Orzo koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de orzo in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Pluk de basilicum- en peterselieblaadjes van de steeltjes en snijd deze samen met de bieslook fijn.
  • Snijd de courgette in blokjes en de citroen in partjes. 
Garnalen bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de garnalen, de helft van het amandelschaafsel en de helft van de verse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de garnalen, ui en verse kruiden uit de wok of hapjespan en houd apart.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Courgette bakken
3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de courgette 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten koken op middellaag vuur, of tot de courgette beetgaar is.
Serveren
4
  • Voeg de orzo en garnalen met ui toe aan de wok of hapjespan en verhit het geheel nog 1 minuut op hoog vuur.
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan met pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de orzo op borden en garneer met de overige geschaafde amandelen en verse kruiden.
  • Serveer de overige de citroenpartjes ernaast.