Orzo met köfte-stijl rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met köfte-stijl rundergehakt

Orzo met köfte-stijl rundergehakt

met mascarpone, paprika en prei

Het rundergehakt in dit gerecht is alvast gekruid met köftekruiden – deze Turkse kruidenmix met komijn, kardemom en munt vult je keuken met heerlijke aroma’s!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3375 kJ
Energie (kcal)807 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels11 g
Eiwitten36.9 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de orzo in de pan met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de roomboter in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
  • Fruit de ui, knoflook en Midden-Oosterse kruidenmix 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

Op smaak brengen
3
  • Voeg de prei en de paprika toe aan de hapjespan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep de overige mascarpone erbovenop.
  • Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.