topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met prei

Orzo met prei

Met venkel en provolone

Bestrooi de borden op het einde met de provolone.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

½ stuk(s)

Prei

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1 tl

Gedroogde tijm

25 gram

Provolonevlokken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)566 kcal
Energie (kJ)2368 kJ
Vetten18 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels12 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Snijd de venkel.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de prei in fijne ringen.

Kook de orzo.
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, prei en tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten om middelmatig vuur. Schep tussendoor om.

Voeg de orzo toe.
4

Voeg de orzo en de helft van de provolone toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige provolone.
5

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone.