Bestrooi de borden op het einde met de provolone.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Venkel
½ unit
Prei
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
25 g
Provolonevlokken
(Contains Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de prei in fijne ringen.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt.
Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, prei en tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten om middelmatig vuur. Schep tussendoor om.
Voeg de orzo en de helft van de provolone toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone.