Orzo met prei
Orzo met prei

Orzo met prei

Met venkel en provolone

Bestrooi de borden op het einde met de provolone.

Allergens:
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Venkel

½ unit

Prei

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

25 g

Provolonevlokken

(Contains Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories566 kcal
Energy (kJ)2368 kJ
Fat18 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate73 g
Sugar0 g
Dietary Fiber12 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Wok with Lid

Cooking Steps

Snijd de venkel.
1

Bereid de bouillon. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne repen. Snijd de prei in fijne ringen.

Kook de orzo.
2

Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan met deksel en bak de venkel, prei en tijm 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 8 minuten om middelmatig vuur. Schep tussendoor om.

Voeg de orzo toe.
4

Voeg de orzo en de helft van de provolone toe aan de wok of hapjespan en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de overige provolone.
5

Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de overige provolone.