Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano

Voor de pesto gebruik je verse oregano, ook wel wilde marjolein genoemd. Dit kruid heeft een pittige smaak en is een belangrijke smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ben je een liefhebber van oregano? Bak dan de blaadjes van een ½ takje per persoon mee met de groenten.

Allergenen :
Gluten
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

5 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

125 gram

Champignons

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

1.5 takje(s)

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)630 kcal
Energie (kJ)2636 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers0 g
Vezels8 g
Eiwitten23 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote pan
Mes
Staafmixer of blender
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de groenten
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne repen en de champignons in plakken.

Bak de orzo
3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 - 6 minuten.

Pureer tot een dikke pesto
5

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pureer de oregano met de grana padano, extra vierge olijfolie, peper, de overige knoflook en 1½ el water persoon met een staafmixer of blender tot een dikke pesto.

6

Voeg de orzo bij de groenten en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de orzo over de borden.
7

Verdeel de orzo over de borden. Voeg de oreganopesto toe en garneer met de pijnboompitten.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat dan het pureren van de dressing achterwege. Schep de oregano en overige knoflook door de orzo en garneer het gerecht met de grana padano en extra vierge olijfolie.