Voor de pesto gebruik je verse oregano, ook wel wilde marjolein genoemd. Dit kruid heeft een pittige smaak en is een belangrijke smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ben je een liefhebber van oregano? Bak dan de blaadjes van een ½ takje per persoon mee met de groenten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
5 g
Pijnboompitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
125 g
Champignons
85 g
Orzo
(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)
1.5 sprig
Gedroogde oregano
25 g
Geraspte grana padano
(Contains Egg, Milk)
175 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne repen en de champignons in plakken.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 - 6 minuten.
Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pureer de oregano met de grana padano, extra vierge olijfolie, peper, de overige knoflook en 1½ el water persoon met een staafmixer of blender tot een dikke pesto.
Voeg de orzo bij de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden. Voeg de oreganopesto toe en garneer met de pijnboompitten.
Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat dan het pureren van de dressing achterwege. Schep de oregano en overige knoflook door de orzo en garneer het gerecht met de grana padano en extra vierge olijfolie.