Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto
Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Orzo met rode paprika, champignons en oreganopesto

Met zelfgemaakte pesto van grana padano, pijnboompitten en oregano

Voor de pesto gebruik je verse oregano, ook wel wilde marjolein genoemd. Dit kruid heeft een pittige smaak en is een belangrijke smaakmaker in de Italiaanse keuken. Ben je een liefhebber van oregano? Bak dan de blaadjes van een ½ takje per persoon mee met de groenten.

Allergens:
Gluten
Wheat
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

5 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Sjalot

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

125 g

Champignons

85 g

Orzo

(Contains Gluten, Wheat May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

1.5 sprig

Gedroogde oregano

25 g

Geraspte grana padano

(Contains Egg, Milk)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories630 kcal
Energy (kJ)2636 kJ
Fat27 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate70 g
Sugar0 g
Dietary Fiber8 g
Protein23 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Knife
Food Processor
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de groenten
2

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in dunne repen en de champignons in plakken.

Bak de orzo
3

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 8 - 10 minuten. Roer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de rode paprika en de helft van de knoflook 3 minuten. Voeg de champignons toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 - 6 minuten.

Pureer tot een dikke pesto
5

Ris ondertussen de oreganoblaadjes van de takjes en hak fijn. Pureer de oregano met de grana padano, extra vierge olijfolie, peper, de overige knoflook en 1½ el water persoon met een staafmixer of blender tot een dikke pesto.

6

Voeg de orzo bij de groenten en verhit nog 1 minuut.

Verdeel de orzo over de borden.
7

Verdeel de orzo over de borden. Voeg de oreganopesto toe en garneer met de pijnboompitten.

Tip! Wil je sneller klaar zijn? Laat dan het pureren van de dressing achterwege. Schep de oregano en overige knoflook door de orzo en garneer het gerecht met de grana padano en extra vierge olijfolie.