Dit gerecht is een snelle variant van een risotto. Met de groene spinazie, witte orzo en rode tomaatjes breng je de kleuren van de Italiaanse vlag op je bord! De grana padano, het jongere en iets zachtere broertje van de bekende parmezaanse kaas, brengt het geheel op smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
1 tl
Paprikapoeder
1 tl
Gedroogde oregano
125 leaves
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Geraspte grana padano
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook 175 ml water per persoon voor de orzo. Snipper de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de cherrytomaten doormidden.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de sjalot en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk het kokende water over de orzo, bestrooi met zout en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder en oregano 3 minuten op middelhoog vuur. Scheur de spinazie in delen boven de pan klein en laat al roerende slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om.
Voeg de helft van de grana padano toe aan de groenten en laat al roerende smelten. Voeg de orzo toe, breng op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige grana padano.