Orzo met spinazie en mini-romatomaten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met spinazie en mini-romatomaten

Orzo met spinazie en mini-romatomaten

met geroosterd amandelschaafsel en grana padano

Vrij vertaald betekent grana padano de korrel van Padanië. Deze brokkelige kaas vindt zijn oorsprong op de Italiaanse Povlakte en heeft 9 tot 16 maanden gerijpt.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Amandelnoten
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Mini-romatomaten

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

15 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Paprikapoeder

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2821 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd12.9 g
Koolhydraten69.7 g
waarvan suikers10.7 g
Vezels13.5 g
Eiwitten24.9 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de mini-romatomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn.

Orzo koken
2

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel. Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.

Romatomaten bakken
3

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de mini-romatomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.

Spinazie bakken
4

Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de pan en laat al roerend slinken. Voeg de zongedroogde tomaten en 1/2 tl witte balsamicoazijn per persoon toe aan de pan en roer door. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.

Weetje: Deze maaltijd bevat mede door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.

Mengen
5

Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met het amandelschaafsel en de grana padano-vlokken.