Orzo met venkel en pecorino
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met venkel en pecorino

Orzo met venkel en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

2.5 gram

Verse citroentijm

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Venkel

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)617 kcal
Energie (kJ)2580 kJ
Vetten22.2 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels8.6 g
Eiwitten25 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Venkel bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui en knoflook 1 minuut. Voeg de venkel toe en bak 5 - 7 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Op smaak brengen
5

Voeg de groenten en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan 1 theelepel sambal toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo met venkel over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.