Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse citroentijm
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
40 gram
Geraspte pecorino DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Venkel
½ el
Olijfolie
175 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.
Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui en knoflook 1 minuut. Voeg de venkel toe en bak 5 - 7 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.
Voeg de groenten en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).
Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan 1 theelepel sambal toe.
Verdeel de orzo met venkel over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.