Orzo met venkel en pecorino
Orzo met venkel en pecorino

Orzo met venkel en pecorino

met verse citroentijm en zonnebloempitten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2.5 g

Fresh lemon thyme

10 g

Sunflower seeds

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

40 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

1 piece

Fennel

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories617 kcal
Energy (kJ)2580 kJ
Fat22.2 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate74.2 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber8.6 g
Protein25 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes. Ris de blaadjes van de citroentijm en snijd fijn.

Roosteren
2

Verhit een wok of hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Orzo bereiden
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan en fruit de helft van de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de citroentijm en orzo toe en roerbak 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bouillon toe en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Venkel bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de overige ui en knoflook 1 minuut. Voeg de venkel toe en bak 5 - 7 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat 200 gram venkel bijna 1/4 van de ADH kalium bevat? Kalium speelt een belangrijke rol in het regelen van de vochtbalans van ons lichaam en bij het doorgeven van prikkels naar ons zenuwstelsel.

Op smaak brengen
5

Voeg de groenten en de helft van de geraspte pecorino toe aan de orzo en laat de kaas al roerend smelten. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Wil je het gerecht iets meer pit geven? Voeg dan 1 theelepel sambal toe.

Serveren
6

Verdeel de orzo met venkel over de borden en bestrooi met de zonnebloempitten en de overige geraspte pecorino.