Geen stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Venkel
1 stuk(s)
Knoflookteen
85 gram
Orzo
100 gram
Spinazie
25 gram
Pistachenoten
¼ stuk(s)
Citroen
25 gram
Kruidenroomkaas
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
naar smaak
Peper en zout
½ el
[Plantaardige] roomboter
⅓ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel venkelloof apart. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid bouillonblokje en/of feta. Gebruik de rest de volgende dag in een salade of soep.
Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden, venkel en knoflook toe en roerbak 4 minuten. Voeg de orzo toe en blus af met de wittewijnazijn. Schenk de bouillon over de orzo en breng aan de kook. Laat de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog koken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Hak de pistachenoten grof en bak de noten in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Rasp de schil van de citroen en snijd 1 partje per persoon. Bewaar tot serveren. Als de orzo bijna klaar is, scheur dan de spinazie boven de pan met orzo en voeg de kruidenroomkaas toe. Roer goed door tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Verkuimel de feta over de orzo. Garneer met de citroenrasp en een partje citroen. Bestrooi met de pistachenoten.