Orzo met venkel en pistachenoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta

Geen stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

100 gram

Spinazie

25 gram

Pistachenoten

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Kruidenroomkaas

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)814 kcal
Energie (kJ)3405 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers6 g
Vezels7.9 g
Eiwitten27 g
Zout3 g

Benodigdheden

Steelpan
Hapjespan met deksel
Rasp
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 350 ml water per persoon aan de kook in een steelpan en verkruimel er 1/3 bouillonblokje per persoon boven. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd de venkel in zeer dunne reepjes. Houd eventueel venkelloof apart. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid bouillonblokje en/of feta. Gebruik de rest de volgende dag in een salade of soep.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden, venkel en knoflook toe en roerbak 4 minuten. Voeg de orzo toe en blus af met de wittewijnazijn. Schenk de bouillon over de orzo en breng aan de kook. Laat de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog koken. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Pistachenoten roosteren
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Hak de pistachenoten grof en bak de noten in de koekenpan tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Rasp de schil van de citroen en snijd 1 partje per persoon. Bewaar tot serveren. Als de orzo bijna klaar is, scheur dan de spinazie boven de pan met orzo en voeg de kruidenroomkaas toe. Roer goed door tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de orzo over de borden. Verkuimel de feta over de orzo. Garneer met de citroenrasp en een partje citroen. Bestrooi met de pistachenoten.